Aanmelden 

aanmeldweek

De aanmeldweek is van maandag 25 maart tot en met zondag 31 maart.  U krijgt van de basisschool informatie om de digitale aanmelding via ELK in orde te maken.  Dit geldt voor alle leerlingen die op een basisschool zitten in de Zaanstreek.   Op donderdag 25 april krijgen alle kinderen schriftelijk bericht over de plaatsing. Meer informatie over het aanmelden staat op de website van povo-zaanstreek.

welke klas?

Heeft uw kind vwo-advies? Noteert u dan in de aanmelding voor welke klas uw kind kiest:

  • Brugklas havo/vwo
  • Atheneum
  • Atheneum bètaplus
  • Gymnasium
  • Gymnasium bètaplus

Na de aanmelding ontvangt u een bestiging van aanmelding. We vragen bij kinderen met een vwo-advies altijd na voor welke van de vijf soort stromen er gekozen wordt. U kunt dus ook na de aanmelding via ELK nog doorgeven of de keuze op gymnasium, atheneum of bètaplus valt. U kunt de keuze ook per mail doorgeven via administratie@zaanlands.nl. 

Leerlingen met advies havo of havo/vwo worden geplaatst in een brugklas havo/vwo, zij hoeven geen keuze door te geven.

vragen en contact

Voor meer informatie over aanmelden, inschrijven, plaatsing en klassenindeling kunt u contact opnemen met Kim van der Meer, afdelingsleider onderbouw, via 075  6170055 of k.vandermeer@zaanlands.nl.
 

buiten de zaanstreek

Woont u buiten de Zaanstreek en/of zit uw kind op een school buiten de Zaanstreek? Dan gebruikt u onderstaand formulier om uw kind aan te melden. Dit formulier stuurt u voor 31 maart naar de administratie van het Zaanlands Lyceum. U kunt het ook naar ons mailen via administratie@zaanlands.nl. U mag het formulier ook afgeven bij de receptie bij de hoofdingang. 

aanmeldformulier buiten de zaanstreek

 

van aanmelden naar inschrijven

Op 25 april ontvangt u schriftelijk bericht of uw kind geplaatst is op het Zaanlands Lyceum. De verdere inschrijving vindt plaats via de basisschool. U ontvangt in juni een informatiepakket over de start in leerjaar 1. Hierin zit ook de uitnodiging voor de kennismakingsochtend op woensdag 3 juli.

Keuzegids de overstap

In deze gids vindt u informatie over de overstap van groep 8 naar het vo in de Zaanstreek. Ook vindt u hierin een overzicht van alle Zaanse vo-scholen. 

Informatie Povo zaanstreek

Op de website povo-zaanstreek.nl vindt u alle informatie over het proces van overstappen. We raden u aan deze website goed door te nemen. Als u vragen heeft, staan we u graag te woord. U kunt contact opnemen met Kim van der Meer, afdelingsleider onderbouw, via k.vandermeer@zaanlands.nl. 
 

aanmelden 2 havo

In 2 havo maken we ruimte voor doorstromers vanuit het vmbo. De aanmelding loopt via de school van herkomst. Informatie over deze overstap gaat via Kim van der Meer, afdelingsleider onderbouw, k.vandermeer@zaanlands.nl. Leerlingen uit de havokansklassen zijn van harte welkom op de Open Dag op 27 januari.

aanmelden 4 havo

In 4 havo maken we ruimte voor leerlingen die hun vmbo-t diploma hebben gehaald en door willen gaan voor hun havo-diploma. Informatie over de overstap en voorlichting gaan via Dick Schallig, afdelingsleider havo, d.schallig@zaanlands.nl. Leerlingen uit 4 vmbo-t  of 4 mavo zijn van harte welkom op de Open Dag op 27 januari.

Opleidingen

 

informatie voor ouders