srcset=

Danique Sterenborg

klas A2c

Ik ben Danique en ik zit in 2 vwo, ik doe atheneum. Ik kom van basisschool Et Buut in Zaandam. Het allerfijnste aan het Zaanlands Lyceum vind ik dat er een goede sfeer is en dat docenten echt aandacht voor je hebben. 

Vorig jaar zat ik in de brugklas, in B1b. Ik weet nog dat ik heel erg zenuwachtig was voor de eerste dagen. Ik was bang dat ik geen nieuwe vrienden zou maken. Ik kende natuurlijk wel al veel kinderen van Et Buut, maar toch.. het is altijd spannend om nieuwe mensen te ontmoeten. De eerste dagen gingen we met onze mentor allerlei kennismakingsspellen doen, zodat je met onbekende klasgenoten moést praten. Dat waren best gênante, ongemakkelijke gesprekken, maar het heeft wel gewerkt! Inmiddels heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt. 

Mijn favoriete vak is Kunst
Ik haalde goede cijfers in de eerste klas en de meeste vakken gingen me best makkelijk af. Daarom kon ik doorstromen naar 2 vwo. Nu zit ik in A2c, een heel leuke klas. Onze mentor is meneer Tiggelman, hij geeft Kunst en dat is mijn favoriete vak. We krijgen opdrachten om aan te werken, maar er is heel veel vrijheid en dat vind ik fijn. 

Op school worden veel activiteiten voor leerlingen georganiseerd, je mag kiezen waar je aan meedoet. Ik vind de schoolfeesten heel leuk, die worden goed georganiseerd en zijn heel gezellig. En elke woensdagmiddag is er een GSA-bijeenkomst in de Rode Zaal, daar ga ik ook weleens heen, maar niet elke week. We praten dan met leerlingen uit verschillende leerjaren over van alles en nog wat, over identiteit en worstelingen die je weleens tegenkomt in je leven.

Alles is hier goed geregeld
Ik ben blij dat ik voor het Zaanlands heb gekozen. Het is fijn dat de school aandacht voor je heeft als het even niet lekker gaat of als er iets aan de hand is. Er wordt echt met je meegedacht en naar je geluisterd.  Alles is hier heel goed geregeld.

 

Onze school