srcset=

Irfan Yalcin

Klas B1b

Ik ben Irfan en ik kom van basisschool De Dijk in Assendelft. Ik moet wel ver fietsen naar school, maar dat went vanzelf. Ik wilde per se naar het Zaanlands omdat vrienden van de basisschool en uit de buurt al op het Zaanlands zaten. Ik hoorde dat het een goede en leuke school is, met veel activiteiten voor leerlingen.

Onze klas is de leukste klas!
Ik zit in klas B1b en dat is de leukste klas! We hebben veel lol met elkaar en we gaan goed met elkaar om. Niemand is bang om iets te zeggen of te doen. Deze goede band is ontstaan op het brugklaskamp is september, dat vond ik echt superleuk. De bonte avond was het leukst, we gingen allemaal los. Onze juniormentoren, Jill, Benjamin en Indy, waren ook mee op kamp. Zij zitten al in de bovenbouw en gingen lekker met ons kletsen over school. Het is heel fijn dat we altijd bij onze juniormentoren terecht kunnen, dat is toch weer anders dan bij docenten.

Mijn favoriete docenten zijn meneer Hageman en meneer Belleman. Bas Hageman is mijn mentor. Bij hem in de les is er altijd een goede sfeer en hij is ook heel grappig. Meneer Belleman geeft Kunst en werkt al heel lang op het Zaanlands en hij is eigenlijk al met pensioen. Maar hij gedraagt zich als een man van twintig! Hij heeft heel veel energie en het is altijd lachen bij hem in de les. 


De eerste schooldag was spannend...
Het begin van het schooljaar vond ik heel erg spannend, omdat ik de enige in de klas was die niemand kende. Ik was ook de enige van mijn basisschool die naar het Zaanlands ging. Ik heb toen bedacht dat ik maar beter een beetje gek kon doen om op te vallen om met mensen in contact te komen. Binnen een week had ik al nieuwe vrienden.

De eerste toetsweek is goed gegaan, ik had voor alles voldoende. De volgende toetsweek vind ik minder spannend, omdat ik nu heb gezien dat ik het gewoon kan. Het huiswerk is soms veel, maar ik krijg het wel overdag allemaal af. Ik train drie keer in de week voor voetbal, dus het is fijn dat dit lukt. 

Ik hou wel van een feestje!
Het leukst aan het Zaanlands vind ik de gezelligheid en alle activiteiten voor leerlingen. Ik zou ook wel graag bij de ZLV willen, ik hou wel van een feestje!

 

 

leerlingloket