srcset=

Ryan Davies

Klas B1c

Ik ben Ryan en ik zat vorig jaar op basisschool De Voorzaan. Ik zit nu in klas B1c, dat is de brugklas havo/vwo. We hebben een leuke klas, wel een beetje druk soms, maar ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt en ik zit ook met kinderen in de klas die ik van De Voorzaan ken. 

De eerste weken op het Zaanlands vond ik direct al erg leuk, ik moest alleen wel wennen aan het huiswerk. Gelukkig krijg ik dat allemaal op tijd af, zodat ik nog genoeg tijd over heb voor voetbal en vrije tijd. 

De leukste vakken vind ik geschiedenis en studieles. Onze docent geschiedenis is meneer Tavenier. Hij vertelt altijd mooie en grappige verhalen en laat er ook veel foto's en beelden bij zien. Laatst heeft hij over een oorlog vertelt tussen de Grieken en de Perzen, hij legt alles goed uit en maakt droge grappen. We krijgen geen huiswerk van hem, maar we moeten wel goed opletten in de les en aantekeningen maken. 

Studieles krijgen we van onze mentor, mevrouw Louw. Zij geeft ons ook Nederlands. Tijdens studieles hebben we het over van alles: het huiswerk, de toetsen, maar ook over hoe we met elkaar omgaan en wat er gebeurt in de wereld. 

Mijn eerste toetsweek is heel goed gegaan, ik heb alleen maar voldoendes gehaald en daar ben ik wel trots op. Ik vind het Zaanlands Lyceum een leuke school omdat er veel aardige leerlingen en docenten zijn. 

zaanlands klas 1