srcset=

Sofia van Ditzhuijzen

Klas G1a

Ik ben Sofia en ik woon in Wormer. Vorig jaar zat ik op basisschool De Weremere. Ik zit in klas G1a, een gymnasiumklas. Ik heb voor het Zaanlands Lyceum gekozen omdat ik het moderner vond dat de andere scholen en het gebouw is overzichtelijk met een duidelijke indeling. Ik koos voor gymnasium omdat ik wel zin had in extra uitdaging en mijn opa heeft vroeger ook gymnasium gedaan. Ik heb met hem weleens wat Griekse vertalingen gedaan en dat was altijd leuk om te doen. 

Ik vind Frans gewoon een heel mooie taal
Mijn favoriete vakken zijn techniek, Latijn en Frans. Ik vind Frans gewoon een heel mooie taal die ik graag goed wil leren. Bij techniek vind ik het leuk om precies te rekenen en te meten en dan dingen te maken met hout of metaal. Latijn vind ik leuk omdat het weer heel anders leren is dan bij Frans, Latijn is als een soort basis voor alles.

Mijn favoriete docent is mevrouw Hadri. Zij geeft wiskunde en ze is heel lief en kan goed uitleggen. Het huiswerk vind ik wel meevallen, ik maak veel huiswerk in de les en als ik tijd thuis de tijd heb, werk ik voor veel vakken vooruit. 

Het allerleukste aan het Zaanlands vind ik dat het een fijne school is met een goede sfeer en veel aardige docenten.

 

 

 

welke brugklas past bij jou?