Boekenclub

Gepubliceerd op 18 december 2023

De avond is ongemak

Dit schooljaar pakt het Zaanlands een oude traditie weer op: de Literaire Boekenclub! We lezen dit jaar gezamenlijk drie boeken (voor op de lijst), gekoppeld aan een literaire activiteit.

Afgelopen vrijdag vond de eerste activiteit plaats. De Literaire Boekenclub heeft een bezoek gebracht aan de voorstelling De avond is ongemak in het Zaantheater. Voorafgaand aan het theaterbezoek hebben we samen het gelijknamige boek van Lucas Rijneveld gelezen en besproken. In De avond is ongemak wordt het schrijnende verhaal verteld van een gereformeerd boerengezin dat een kind verliest. Het is een pittige roman over rouw en vergankelijkheid.

De leerlingen, afkomstig uit de 3e tot 6e klas, hebben genoten van de voorstelling. Het was een mooi, maar ook heftig en absurdistisch toneelstuk. Grote complimenten voor de manier waarop de leerlingen over het boek en het toneelstuk spraken en nadachten. We hebben nu alweer zin in de volgende literaire activiteit met deze enthousiaste leerlingen. Er staan in elk geval nog een college aan de universiteit en een auteursbezoek op de planning.

Een aantal leerlingen scoorde na afloop in de foyer nog een foto met de acteurs.