Grenoble

Gepubliceerd op 07 maart 2024

wetenschapsreis physics

De examenleerlingen die vanaf de onderbouw de bètaplusstroom hebben gevolgd sluiten het vak Physics deze week spectaculair af met een wetenschapsreis naar Grenoble in Frankrijk.

Elk jaar organiseert de NNV, de Nederlandse Natuurkundige Vereniging, reizen voor scholieren naar wetenschappelijke topinstituten in Europa. Dit jaar gaat de reis naar het ILL/ESRF/IBS/EMBL-complex in Grenoble. De Physics-leerlingen uit 6 vwo zijn gisteren met de bus vertrokken, samen met een groep leerlingen van het Ignatius gymnasium uit Amsterdam.

Vandaag staat het ESRF op het programma. Het ESRF staat voor European Synchrotron Radiation Facility. De leerlingen volgen het dagprogramma Synchrotron@School: ze voeren zelf enkele experimenten uit in onderzoeksteams en presenteren de resultaten aan elkaar. Uiteraard krijgen ze les over het Synchrotron (een cirkelvormige opslagring) van de beste wetenschappers en bezoeken ze diverse installaties en instrumenten in het complex.

Morgen staat het IBS (Institut de biologie structurale) en EMBL (Europees laboratorium voor moleculaire biologie) op het programma.

Hieronder staan foto’s van onze physics leerlingen in actie met het Synchrotron@School programma.