Literair kamperen

Gepubliceerd op 13 juli 2024

boekenclub traditie

Dit weekend kamperen de leerlingen van de boekenclub op het schilderachtige veld van de school. Docenten Nederlands Pien Louw en Yael van Dansik pakken de traditie van het Literair Kamperen weer op. Tien jaar geleden gingen ze zelf mee als leerling van het Zaanlands. Nu blazen ze samen als collega’s de boekenclub weer nieuw leven in met het ‘zomerse’ kampeerweekend als slotstuk.

Literair kamperen? Hoe ziet dat eruit? Zo dus! Tentjes, bbq, gitaar, zingen, relax.. En vanmiddag kwam schrijver en theatermaker Rebekka de Wit langs voor een schrijfworkshop.

Dit schooljaar hebben de leerlingen verschillende boekenclub-activiteiten ondernomen. Zo lazen ze de prijswinnende roman ‘De Avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld.  Vervolgens bezochten ze samen de toneelvoorstelling die van het boek is gemaakt.

In het voorjaar lazen ze ‘Het boek van alle angsten’, geschreven door Emy Koopman. Vervolgens kregen ze op de Universiteit van Amsterdam een echt college van een hoogleraar literatuur over dit boek.

Fijne avond allemaal!